לקראת הכינוס ה-21 , על ציבור המהנדסים, המנהלים, קובעי החלטות ומנהיגים תעשייתיים להתייחס לטיפול יעיל ואפקטיבי בשלוש סוגיות מהותיות ובליבת הנדסה וניהול.
- ראשית, ברמה הלאומית, יש לפתור את התעלומה מדוע ישראל היא בתחתית הדירוג של פריון עסקי וכלכלי מכל המדינות המפותחות(OECD) ? איזה טכנולוגיות ושרשראות לוגיסטיות אמורות לסייע בשימוש יעיל במשאבים? איך ניתן למנף גישות של חקר ביצועים, ניתוח מערכות מורכבות, עיצוב מערכי שירות, ניטור איכות, ניהול פרויקטים ושאר המתודולוגיות של הנדסת תעשיה וניהול כדי לשפר את הערך המוסף לשעת עבודה במדינת ישראל? איך ניתן לשפר הערך המוסף באמצעות חדשנות בתעשייה מסורתית? מהן הדרכים להטמעת טכנולוגיות לשימוש יעיל במשאבים? מה תפקיד הרשויות הממשלתיות בהקשר לשיפור הערך המוסף כדוגמת הרשות לחדשנות, הרשות לעסקים קטנים ובינוניים?
- שנית, ברמת הארגון, החברה או העסק, מהן הטכנולוגיות והגישות הארגוניות הנדרשות לטרנספורמציה דיגיטלית? מהי המשמעות של טרנספורמציה זו מבחינת מערכות איסוף מידע, עיבוד מידע, קבלת החלטות, שימוש בגישות סטטיסטיות לניתוח מסדי נתונים? מה המשמעות מבחינת מחויבות המנהלים וההנהלה? מה המשמעות מבחינת הדרכה נדרשת לעובדים? איך ניתן להחיל הטרנספורמציה הדיגיטלית לכל אורך השרשרת הלוגיסטית, שרשרת האספקה? מהן ההשלכות של מערכות סחר אלקטרוני על מערכות קמעונאיות פיזיות? על מערכות לוגיסטיות בינלאומיות ולאומיות? האם גישת מישחוק יכולה לשפר תיפקוד מערכות תפעוליות ועסקיות?
- שלישית, ברמת הפרט, מהו האקוסיסטם המתאים לקידום יזמות וחדשנות? על רקע הממצא שיזמות עצמאית במדינות רבות מקטינה את שיעור הגידול בתוצר הלאומי הגלמי (תל"ג) בעוד יזמות פנים ארגונית תורמת באופן חיובי לשיעור הגידול בתל"ג – מהי הדרך היעילה לקידום חדשנות ויזמות פנים ארגונית? מהי ההשכלה ומהו החינוך הרלוונטי למהנדס ולמנהל במאה ה-21? מהן פריצות הדרך הנדרשות בתכניות ההכשרה של מהנדסים ומנהלים במאה ה-21? בהנחה שהכשרת מהנדסים ומנהלים נעשית תוך זמן קצר (פחות מ-1%) יחסית לאלפי שעות קריירה מקצועית כמהנדס, מהם העדכונים הנדרשים במסגרת Life Long Learning (LLL) למהנדס ולמנהל במהלך חייו המקצועיים?